sreda, 9. junij 2010

Bog, ljubeči Oče II

ENGLISH


žal, še nisem našel načina, da ti predstavim obljubljeno glasbo. vesel bom pomoči.

naslednje vprašanje, s katerim se pesmica ukvarja je: kdo je ustvaril nebo? (kdo ustvaril je zemljo? / Bog, ljubeči Oče / in nad njo razpel nebo? / Bog ljubeči Oče / zvezde dal, da svetijo? / Bog ljubeči Oče) pastor-pesnik, ki je pesmico poslovenil, jo je skrčil na dve kitici, in je moral izbrati podobe, ki jih bo uporabil. spretno, povsem naravno, s pogledom prehaja z zemlje na nebo in nebesna telesa.

moj cilj je bil, seveda, pritegniti pozornost z gibanjem na platnu. nebo je sicer statično, vendar so na njem vidne nenehne spremembe v gibanju oblakov. tukaj je izbor izmed 20 diapozitivov, ki naredijo gibanje gladko. verjetno ste opazili, da sem nekoliko spremenil perspektivo, da bi povečal ozadje za oblake.

je pa še ena sprememba opazna na nebu. spremembe v osvetlitvi - ko se dani in ob somraku. ker v naslednjem dejanju nastopajo zvezde, je prehod v noč dobrodošla poteza vmes. oblake sem skeniral posebej in jih potem elektronsko premikal ter barval. črne pike (opazne, ko kliknete na sliko) so nečistoče na papirju. barva v slikarju pokrije zgolj belino. zato se nikoli povsem ne približa črti. flomaster namreč škropi drobne kapljice ob črto, ki jo pušča na podlagi, če le ni gladka. meni je to všeč. pušča umetniški vtis.

kako pa se tebi zdi? so barvni odtekni prepričljivi?

Ni komentarjev:

Objavite komentar

c'è nessuno?