torek, 20. julij 2010

berem angleško, se torej mučim...

ENGLISH

naj vam zdaj predstavim tiste med ilustracijami v adamovi knjigi o njegovi ljubezni z Bogom, pri katerih sem uporabil svinčnik. pravzaprav so ilustracije po tehniki raznorodne. večdelno umetniško delo mora imeti neko skupno idejo, temo, tehniko... (z dobro prijateljico, naravnost sorodno umetniško in siceršnjo dušo se greva igro pametnejši popušča. to je varianta duhovne igre kdo bo bolj ponižen/bo prej zatajil sebe v korist drugega/bo plemenit ne oziraje se na posledice?


bistvo igre je v tem, da vsak igralec, ki je enkrat rekel, da ne bo napisal komentarja na prijateljevem blogu, po globokem premisleku in 12-18 letih notranjih bojev zbere dovolj poguma. zmagovalec je tisti, ki se premaga prej; no z neimenovano prijateljico teoretizirava o pravilih dobrega oblikovanja in zmagovitih izvedb odličnih idej. če bi bili v končnih stadijih igre, bi se nadejal njenega mnenja o tem, ali se ji zdi enoten design strani dovolj za nemotečo percepcijo celovitosti dela.) svinčnik je že korak naprej. namreč še bolj preprost način je z rezanjem barvnega papirja oblikovati dele načrtovanega izdelka in jih zlepiti skupaj (npr. lubenica). v zgornjem primeru je narisana palmova veja obrezana s primerno obrobo. ponazarja Jezusov kraljevski prihod v jeruzalem v začetku zadnjega tedna na zemlji. takrat so mu izkazovali čast z vzkliki hosana! in metanjem vrhnjih oblek in palmovih vej namesto rdeče preproge.

nekaj več dela je, če papir še pobarvamo, kot v primeru tega angela. obleka in lasje so rahlo oranžni, krila, obraz in roke pa nežno prekriti z belo.  barvo. to daje vtis kolora.

v tistem tednu je adam pisal o dogodku, ko sta moja sestra in brat, bili smo še osnovnošolci, sredi noči videla nadnaravne obiskovalce. napadalca in zaščitnika. po dramatični izkušnji smo vsi, razen samuela, ki je ostal spati v drugi spalnici, pokleknili, da bi se zahvalili Bogu za zaščito. takrat smo slišali udarec kovinskih uličnih vrat. izkazalo se je, da so bila tisti hip zklenjena.

tak angel je kar stalen lik - pojavlja se vedno v enaki obliki. enkrat mu bom posvetil članek. njegov obraz sije, in, razen svetlobe, ne vidite ničesar. :) (kliknite sem za ogled celotne strani.)


še ena različica monokromatske strani je tista, ki obravnava dobrodelnost in prijaznost do vseh. uporabil sem dva odtenka rjavega papirja in rjavo barvico. na tej povezavi si lahko ogledate celotno kompozicijo. žal je tam nekoliko temnejša. sicer je moj sony ericsson za odličen, le čas je treba žrtvovati.

oblačilo predstavlja prijaznost darovanja tistim, ki imajo manj, instrument pa uporabo talentov, da bi razveselili druge, kozarec naj bi spomnil na Jezusove besede o mrzli vodi, s katero lahko pokažemo ljubezen, in orodje ponazarja konkretno fizično delo za tiste, ki zaradi starosti ali bolezni ne morejo delati sami.


primer večbarvne kolažne ilustracije je luč v dveh izvedbah. tudi tam sem uporabil barvice. za sij okoli svetilke zlato. ornament na svetilki je skrajno poenostavljena oljčna vejica, saj so za razsvetljavo v starih časih na vzhodu uporabljali oljčno olje.

”kralj jim bo odgovoril: ›resnično, povem vam: kar koli ste storili enemu od teh mojih najmanjših bratov, ste meni storili.‹“ matej 25,40







2 komentarja:

  1. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  2. v zadnjem času sta se nam pridružila jani in renata (kronološko). ne vem, kaj se je zgodilo, vendar sta se odločila stopiti iz sence, da ne rečem ilegale. dobrodošla v skupnosti!

    blogger je te dni vklopil novo aplikacijo. statistiko. upam, da ne šteje tudi mojih obiskov, oz. obdelovanja strani. za vašo informacijo, v zadnjem mesecu je bilo čez 200 ogledov strani (spet ne vem natančno ali angleška in slovenska skupaj). razen slovenije (2/3 ogledov, po pričakovanju) in bivših jugoslovanskih republik (hrvaška, bosna in hercegovina, srbija) ter avstrije, nemčije, zda in avstralije, kjer imam sorodnike in prijatelje, je bilo ogledov iz izraela, jar, danske, kanade. zelooo zanimivo, mar ne? kako je upisan guntis, spremljevalec iz latvije, ne vem, saj latvije v statistiki - ni.

    do prihodnjega tipkanja

    OdgovoriIzbriši

c'è nessuno?