ponedeljek, 13. september 2010

megaspomin

ENGLISH

prejšnji teden smo imeli prav poseben krst. vsak korak te vrste je posebna svečanost, vendar je tukaj bilo več razlogov, da je ta nepozaben.

najprej, krstila se je zelo dobra prijateljica. zelo kreativna zelo dobra prijateljica. za spomin na svoj krst je izdelala kartico, s katero je izzvala moje brezrezervno občudovanje. s samo dvema elementoma je izrazila vrsto idej in naukov. fenomenalno!























s ptico z razpetimi krili (križ), ki je iz dvorazsežnega prešla v 3D je pred- stavila sebe, osvobojeno po Kristusovem dejanju na golgoti in njegovem sporočilu - bibliji. za sabo pušča senco prejšnjega življenja in se usmerja proti predimenzionirani oljčni vejici, ki ponazarja končno uresničenje obljub o miru in večnem življenju ob Jezusovem prihodu.

drugi je razlog, da je vremenska napoved bila za vso državo - dež. ker ni nič tako nezanesljivega, kot je vreme, in nič tako zaupanja vrednega, kot je Bog nad oblaki, sva z vesno molila, da bo suho. dvajset minut pred napovedano uro, so mi sporočili, da je v bohinju sonce. suho je bilo tri četrt določene ure - dovolj za vse načrtovano. hvala Bogu!

tretji razlog je, da je to bil prvi krst v dežju. napak sem zračunal čas, pa še prometni zamašek okoli ljubljane nas je bistveno upočasnil. vendar je razpoloženje bilo pravo in se je vse odvilo gladko. dež niti ni motil. nekatere je očaral. tina je celo pomislila, da bo pri svojem krstu molila za dež. če si pa premisliš, tina, bova molila za sonce. velja?

vesna, naj te Bog obilno blagoslovi v tvojem novem življenju z njim. mir, zmaga in veselje so zajamčeni kljub preiskušnjam. naj pride kar hoče! 

Ni komentarjev:

Objavite komentar

c'è nessuno?