ponedeljek, 13. september 2010

stvarstvo

ENGLISH

ko občudujemo ideje in veščino, s katero ustvarjajo umetniki, ne pozabimo na vzor, ki ga imajo! vsa kreativnost prihaja iz tega vira. in Božje umetnine rastejo vsako leto, nekatere sezonsko, nekatere kar naprej in nas veselijo s sladkobo, sočnostjo, nežnostjo, senco, nas grejejo... neverjetni stotisoči barvnih oddtenkov so potrebni v računalniški grafiki, da bi lahko posnemali naravo. (!)

predprejšnji teden sem opazoval tudi različne, a čudovite barve, oblike in teksturo, ki imajo tudi hranljivo vrednost. pekel sem, lupil, rezal, košičil ter mešal. (mama je mlela in pasirala, ata je pomagal lupiti, na koncu pa vse skupaj podaril. iz srca smo hvaležni) dobrote za ozimnico.

prikazani sestavini se, ko se zmešajo v pravem razmerju, neverjetno dopolnjujeta. čeprav je naš iVar (včeraj sem slišal, da kot macov uporabnik moram pisati tako :)) vsako leto nekoliko različen, ker vse delamo “na uč,“ ga srečneži, ki so ga okusili, ocenjujejo kot vrhunski izdelek. lani, ko je bil delež melancanov 40%, je neka vernica napisala maksimalno poetično pismo v zahvalo.

ajvar je menda najboljši, ko ga uživate še z eno genijalno Božjo kreacijo - česnom. dosti česna v kislem zelju, začinjenem z olivnim ali bučnim oljem. in, mimogrede, industrijska varianta le oddaleč spominja na domačega. predvsem z barvo. :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

c'è nessuno?